Vielsesringe

Vielsesringe findes i stort set alle materialer efterhånden, og man kan få dem i alle former og farver, fra firkantede, ovale, flere ringe over hinanden, kopier af ringe fra film, som Lord of the Rings osv. Man kan sågar selv designe sine vielsesringe, så de bliver lavet i det materiale man gerne vil have og få dem til at ligne lige præcis de ringe man ønsker. Alt kan lade sig gøre, hvis man er kreativ nok.

Detaljebilleder af vielsesringene

En bryllupsfotograf laver, som regel nogle flotte kreative detaljebilleder af jeres flotte vielsesringe. På den måde sikrer i også en masse billeder af de ringe, i har brugt mange timer på at udvælge, og som er en naturlig del af et bryllup. Glem ikke at gøre jeres bryllupsfotograf opmærksom på dette ved jeres indledende samtaler.

Læs også om bryllup her.

Historien om vielsesringene

I 1300 tallet begyndte nordboerne at anvende ringe som gave og symbol i forbindelse med trolovelse. De første tre hundrede år som en gave til bruden, men fra omkring 1600 tallet var der ofte tale om en ring til hver.
I dag er det blevet mere reglen end undtagelsen at ægtefæller begge bærer vielsesring – og nogle desuden også deres forlovelsesring.

Ringen som kærlighedens symbol

Vi betragter ringen som kærlighedens symbol på uendelig troskab og kærlighed der aldrig hører op. Men endnu kraftigere må den have virket tidligere, hvor den besad magiske kræfter.
Da kirkerne gennem tiden har forsøgt at få det fulde herredømme over hvorledes vielse og ægteskab i det hele taget skal foregå, kan det ikke forbavse at de forsøgte at komme af med det hedenske symbol, den magiske cirkel. Ringen mentes at besidde særlige kræfter til beskytter mod de onde magter, eftersom den er uden begyndelse og afslutning.
Dette forsøg må imidlertid siges at være slået helt og aldeles fejl, hvilket tydeligt fremgår ved hver vielse hvor der bliver udvekslet ringe under vielsesritualet – for ringbytning hører egentlig slet ikke med her. Det bliver indsat hvor det nu føles passende for præst og brudepar. Ringene er simpelt hen ikke til at komme udenom!