Tips til valg af bryllupsfotograf

Er du på udkig efter en bryllupsfotograf, men oplever du, ​​det kan være svært at finde rundt blandt de mange bryllupsfotografer? Her kan du få nogle tips til hvad man skal kigge efter, og hvorfor du skal vælge en professionel fotograf. Der er rigtig mange bryllupsfotografer, men hvordan finder i den gode bryllupsfotograf?

En god fotograf, leverer altid en god ydelse

Alle fotografer, arbejder forskelligt, og de sætter pris på forskellige stilarter og måder at arbejde på. Min personlige erfaring er, at en god bryllupsfotograf er en fotograf, der gør et godt stykke arbejde, der handler professionelt, der tager sig ordentligt betalt, er serviceminded og positiv over for dem, han / hun omgås, hvilket får parret til at føle sig godt tilpas i dennes selskab. En som formår at guide parret og leverer billeder af høj teknisk og kreativ kvalitet, som kunden er tilfreds med. En professionel fotograf har masser erfaring, erhvervet igennem mange år og en evne til at se de stemningsfulde situationer og øjeblikke, og fange dem på den bedst mulige måde, både teknisk og kompositorisk.

Tips til valg af bryllupsfotograf

For at i kan tage den bedst mulige beslutning i valget af bryllupsfotograf, så har vi skitseret 10 ting, du bør tænke over, før du vælger en bryllupsfotograf til en af ​​de vigtigste dage i dit liv .

1. billeder.

Enhver kan tage 10 flotte billeder og vise på deres hjemmeside. Lad dig ikke narre til at tro , at fotografen leverer bedre billeder end han / hun i virkeligheden gør. Bed derfor altid om at se et repræsentativt udvalg af billeder fra tidligere bryllupper , han har fotograferet og gerne en hel billedserie.

2. Fotografen.

Når i har fundet en eller flere fotografer i kan lide, så ta kontakt til dem og få en dialog om billedstil og ønsker. Spørg til ideer og lokationer, samt erfaring med stedet i holder brylluppet osv. Få spurgt om alle de ting i gerne vil sikre jer svar på, inden i booker bryllupsfotografen.

3. “Professional fotograf.”

Titlen “fotograf”, er ikke en beskyttet titel i Danmark. Det betyder, at enhver kan kalde sig professionel fotograf. Der er ingen agenturer, eller offentlige instanser der kontrollere oprigtigheden af udsagnet. Det er op til dig at beslutte, om fotografen du vælger, er egnet til jobbet. Derfor bør du tjekke fotografens renommé grundigt.

4. Rutine.

Evner fotograf med erfaring er altid et skridt foran for tidsplanen og forstår at planlægge for det uventede? Du skal derfor være sikker på, at fotografen har været involveret i mange bryllupper tidligere og ved, hvad der skal ske, og alligevel er i stand til at skabe unikke og kreative billeder fra jeres bryllup, trods opstående problemer på dagen.

5. Backup.

Sørg for jeres fotograf tager backup af billederne taget på dagen, lige efter selve fotograferingen. Efter billedbehandlingen sørger for at billederne bliver leveret til parret fik men stadig beholder en backup just in case.

6. Kamera udstyr.

Optagelse i mørke kirker eller våbenhuse med dæmpet belysning uden flash kræver en masse både af fotograf og kamera udstyr. Du bør vælge en bryllupsfotograf, der primært fotograferer uden flash. På en bryllupsdag tages flere tusinde billeder i løbet af dagen, og hvis fotografen bruger flash på alle billederne, det siger sig selv, at det hurtigt vil blive et irritationsmoment for både brudeparret og gæsterne. De mest stemningsfulde billeder af jer, er dem hvor fotografen ikke bruger flash.

7. Pris.

En samlet pris bør aftales på forhånd. Det sidste du ønsker, når du kommer hjem fra din bryllupsrejse er en regning med posten fra fotografen, på ting der ikke var aftalte. Undersøg, hvad i får med, og hvad i skal betale for, gerne på skrift.

8. dress code.

Det er en selvfølge, at en bryllupsfotograf kommer præsentabelt klædt. Hermed menes ikke i kjole og hvidt, da fotografen skal være mobil og kunne kravle rundt etc. Men i tøj der passer til bryllup, uden at stikke for meget ud og skabe disharmoni.

9. Gode referencer.

Spørg efter referencer fra tidligere bryllupper. Lav nogle Google-søgninger på fotografens navn og firma og læs de anmeldelser du finder grundigt igennem. 

10. Hvad nu hvis …

De fleste fotografer er enkeltmandsfirmaer, hvad nu hvis denne bliver syg etc? Hvad så? Det er klogt at tjekke med fotografen, om han/hun har en plan for uforudsete begivenheder. Sygdom kan opstå, fotografisk udstyr kan blive beskadiget eller stjålet, vejret er ikke noget vi kan kontrollere etc. Der kan ikke gives garantier, men en erfaren bryllupsfotograf er bedre beskyttet mod uforudsete ting, der kan opstå. Så spørg løs.

Held og lykke med bryllupsplanlægningen af ​​jeres store dag. Husk at have det sjovt med planlægning, nyd dagen sammen! Og når du har sikret dig en talentfuld bryllupsfotograf kan du nyde jeres store dag i ro og fred i tryghed om, at de vigtige deres billeder er i trygge hænder!

11. Bryllupsleverandører vi kan anbefale

Se mere om vores landsdækkende bryllupsfotografi.